понеділок, 29 листопада 2010 р.

Виготовлення консервів "Уха Атлантична"

  Возможно, формат этой картинки не поддерживается браузером. ВСТУП
 Рибне господарство займає важливе місце в економіці України. Воно представляє собою багатоотраслевий комплекс з різноманітними підприємствами, як за родом діяльності, так і за формами власності.
Рибна галузь має природні , ресурсні,ринкові, економічні і соціальні чинники для відродження і стійкого розвитку.
 Внаслідок економічної кризи обсяги випуску основних видів продукції з риби та інших водних живих ресурсів істотно зменшилися, роль рибного господарства у продовольчому забезпеченні держави знизилася. Фізіологічно обґрунтована річна потреба в рибі та рибній продукції (20 кілограмів на душу населення) становить близько 1 млн. тонн. На сьогодні середній рівень споживання досягає лише трохи більше 8 кілограмів на рік. Через різке скорочення обсягів фінансування в рибному господарстві з'явилися загрозливі тенденції. Насамперед це пов'язано з погіршенням технічного стану обладнання, швидкими темпами його морального і фізичного старіння та виходом з ладу основних фондів підприємств.
Основними завданнями розвитку рибної промисловості є подальші розвитки світового і океанічного промислу при одночасному розвитку рибництва в внутрішніх водах і розширенню ставового рибництва для більш повного задоволення зростаючих потреб населення в рибі і рибних продуктах.
Риба завжди складала основу харчування людей. По біохімічній цінності білки риби уступають білкам теплокровних тварин, але вони краще перетравлюються і засвоюються організмом людини. Тому роль рибної продукції в якості сировини отримання тваринного білка постійно зростає.

Немає коментарів:

Дописати коментар